Liisa Seppäsen Sadetta ja siunauksia vie pyhiinvaellukselle Walesiin

Sadetta ja siunauksia (Kirjapaja) esittelee matka- ja pyhiinvaelluskohteena tuntemattomamman Walesin. Liisa Seppäsen kirja on matkakertomus keväisestä Walesista, jossa hulvattomat legendat, pyhät paikat ja vieraanvaraiset walesilaiset valloittavat vaeltajan.  

Kirjoittajan reitti polveilee Britannian länsirannikkoa Cardiffista Holywelliin. Tuulen pieksämillä rantanummilla ja hiljaisissa laaksoissa on kuultavissa kaikuja menneistä vuosisadoista.

Liisa Seppäsen kerronta on syvällistä ja hauskaa yhtä aikaa. Lukija tempautuu mukaan pienten kylien kirkkoihin ja pubeihin, lammaslaitumille ja vanhojen luostarien sijoille. Kohdatut ihmiset - keskiajan pyhimykset ja satunnaiset vastaantulijat - jättävät jäljen ja avaavat "pienten tekojen" merkitystä. Kun ulkoinen matka etenee askel askelelta, syvenee myös tietoisuus sisäisestä matkasta, elämän pyhiinvaelluksesta.

"Pyhiinvaellus on elämä pienoiskoossa. Sillä on alku ja loppu, tarkoitus ja toive perille pääsystä. Siihen kuuluu iloa ja pettymystä, voiman ja väsymyksen aikoja, yksinäisiä taipaleita ja matkakumppaneita, joista jotkut vain käväisevät rinnalla, jotkut pysyvät mukana pitkään. Tiellä ei asuta, tiellä kuljetaan", Seppänen kirjoittaa.

Liisa Seppänen: Sadetta ja siunauksia - Pyhiinvaellus Walesissa. 197 s. Kirjapaja 2017. 45; 40.8. ISBN 978-952-288-648-4. Ovh. 28,90.

Liisa Seppänen on mikkeliläinen teologi ja tietokirjailija. Hän on perehtynyt kelttiläiseen kristillisyyteen ja järjestänyt pyhiinvaellusmatkoja Britanniaan. Hänen aikaisemmat teoksensa ovat Kelttiläisillä poluilla (2008) ja Surun satuttamat (2012).

Lisätietoja ja haastattelupyynnöt: Kirjapaja/viestintä Marja-Liisa Saraste, marja-liisa.saraste@kirjapaja.fi; 09 6877 4568 ja Liisa Seppänen liisaseppanen57@gmail.com; 050 5305310. 

Arvostelukappaleet: Minna Vatja, minna.vatja@kirjapaja.fi

#Sadettajasiunauksia