Elämänmakuinen henkilökuva suosikkiterapeutista

Tiedote 28.8.2015

Tommi Sarlinin kirjoittama henkilökuva Tommy Hellsten - Ihmisyyden matkamies (Kirjapaja 2015) kertoo suosikkiterapeutin elämästä ja työstä. Se kuvaa nuoren loviisalaispojan matkaa teologian opiskelijaksi, päihdetyöntekijäksi, terapeutiksi ja suosikkikirjailijaksi. Vuosiin mahtuu paljon, ja eletyn myötä myös olennainen Hellstenin ajattelussa piirtyy esiin selkeästi.

Tommy Hellsten tunnetaan koko kansan terapeuttina, jonka teoksia on luettu jo useilla vuosikymmenillä ja monissa maissa. Lukijat ovat niiden parissa peilanneet elämänsä kipukohtia: alkoholismia, häpeää, rakastetuksi tulemisen ja rakastamisen vaikeutta.

Rehellisyys ja itsensä alttiiksi asettaminen ovat leimallista Tommy Hellstenille. Hän toteaa, ettei ole guru vaan omista haavoistaan ja hädästään ammentava ihminen.

Tommi Sarlinin mukaan Hellstenillä on poikkeuksellinen kyky palata elämänsä vaikeisiin aiheisiin, tuntea vaikeita tunteita kuitenkaan uppoutumatta niihin liiaksi. "Minusta hän on ennen muuta ajattelija ja ideoija, joka on luonut omaa terapeuttista viitekehystä. Hän myös testaa ja kehittää sitä jatkuvasti eteenpäin", Tommi Sarlin sanoo.

Sarlinin kirjasta käy ilmi, miten Tommy Hellstenin oman elämän tapahtumat ovat vaikuttaneet hänen näkemyksiinsä ja millaiset ovat hänen ajattelunsa juuret. Entä kuinka vuodet ovat muuttaneet hänen käsityksiään? Mitä ovat Hellstenille elämän tärkeimmät asiat?

Tommy Hellsteniltä ilmestyi hiljattain myös oma teos Luota, aavista - Sanoja hiljaisuudenpolulta.

TOMMI SARLIN on siuntiolainen lyhytterapeutti, toimittaja sekä tieto- ja oppikirjailija. Häneltä on aiemmin ilmestynyt mm. teokset Isä on kotona (2010) ja Ahdin apajilla (2012).

Tommi Sarlin, Tommy Hellsten - Ihmisyyden matkamies. 181 s. ISBN 978-952-288-155-7. Kl 99. Ovh.  32,90. Ilmestynyt. E-kirja: ISBN 978-952-288-294-3. Ovh. 22,90. 9/2015

Lisätietoja: Kirjapaja/viestintä Marja-Liisa Saraste 09 6877 4568 marja-liisa.saraste@kirjapaja.fi tai

Tommi Sarlin 040 3620 410 tommi.sarlin@elisanet.fi

Arvostelukappale- ja kuvapyynnöt: Minna Vatja, minna.vatja@kirjapaja.fi