Lotan kootut katastrofit – koukuttava kirjasarja nuorille

Lotta Levoton ja suuri kanikaaos (Lasten Keskus) aloittaa suositun nuorten kirjasarjan, jota on julkaistu jo 16 maassa. Päähenkilö Lotta on tavallinen tyttö, joka joutuu yllättäviin ja kummallisiin tilanteisiin. Kirja sisältää hulvattomia hetkiä ja kielellistä herkuttelua.

Alice Pantermüllerin ja Daniela Kohlin viivapiirroksin kuvitettu kirja sopii 8-11-vuotiaille, mutta myös aloitteleville lukijoille. Päiväkirjamerkinnät perheestä, kavereista ja koulumaailmasta näyttävät elämän myönteisessä ja erilaisuutta ymmärtävässä valossa. Lotan kootut katastrofit koukuttavat!

"Nimeni on Lotta, olen 10-vuotias ja ihan normaali. Ainakin normaalimpi kuin vanhempani ja kaksi pönttöveljeäni. Siksi en ollenkaan ymmärrä, miksi juuri minulle on viime aikoina sattunut niin paljon kummia juttuja. Vaikka se, että koulussa taululle ilmestyy itsestään todella noloja tekstejä tai että lempiruokani maistuu yhtäkkiä ruusukaalilta. <irvistyshymiö> Yök! Johtuuko se intialaisesta nokkahuilusta, jonka äiti antoi minulle? Tällaiseen minulla ei nyt riitä aika. Haluan nimittäin oman lemmikkieläimen. Ja minulla on jo hyvä suunnitelma sen saamiseksi..."

Alice Panthermüller (s. 1968) on saksalainen palkittu lasten- ja nuortenkirjailija. Työskenneltyään ensin opettajana ja kirjakauppiaana hän toteutti lapsuuden haaveensa ja ryhtyi kirjailijaksi. Panthermüller asuu perheineen Lüneburgin nummialueella. Daniela Kohl (s. 1972) aloitti kuvittajan uransa jo lapsena myymällä piirustuksiaan perheenjäsenilleen. Hän on opiskellut taidetta ja kommunikaatiosuunnittelua. Kohl työskentelee Münchenissä vapaana kuvittajana ja graafisena suunnittelijana.

Alkuteos Lotta-Leben - Alles voller Kaninchen. Sid. 184 s. Suomennos Johanna ja Nanna Förster. ISBN 978-952-288-224-0. Kl L 84. Ovh. 19,90

Lisätietoja: Lasten Keskus / viestintäpäällikkö Marja-Liisa Saraste (09 6877 4568) marja-liisa.saraste@lastenkeskus.fi Arvostelukappaleet: kuvapyynnöt: Minna Vatja,

minna.vatja@lastenkeskus.fi

(Kansikuva: www.lastenkeskus.fi/kuvapankki.)