Ajankohtaista

Pääkaupunkiseudun ekaluokkalaiset saavat lahjaksi Kaiken kadottajan arvoituksen

15.09.2018

Helmet-kirjasto lahjoittaa yhteistyössä Lasten Keskuksen kanssa jokaiselle Espoon, Helsingin, Kauniaisten ja Vantaan ekaluokkalaiselle Kaiken kadottajan arvoitus -kirjan.

Kaiken kadottajan arvoitus

Helmet-kirjasto ja Lasten Keskus haluavat rohkaista pientä lukijaa tarttumaan kirjaan ja luomaan mukavia lukumuistoja kirjallisuuden parissa myös yhdessä perheen ja ystävien kanssa. Lahjateoksen kieli ja kuvitus toimivatkin sekä lukemista aloittelevalle lapselle että kirjaa ääneen lukevalle aikuiselle.

”Valloittava mielikuvitusmaailma houkuttaa lukemisen pariin. Sopivasti jännittävä ja hauska tarina sekä sympaattiset hahmot antavat mahdollisuuden kokea erilaisia tunteita”, Lasten Keskuksen kustannuspäällikkö Tanja Poskela kertoo.

Kaiken kadottajan arvoitus (Lasten Keskus) on suunnattu juuri lukemaan oppineille. Helppolukuinen Pikkiriin pulmatoimiston puuhista kertova kirja perustuu Vilske-aapisen maailmaan. Kirjailija Reetta Niemelä ja kuvittaja Katri Kirkkopelto ovat tehneet yhdessä sarjaan kuuluvan Aapisen ja Lukukirjan. Kaiken Kadottajan arvoitus on hauska ja sopivasti jännittävä kirja, jossa Aapisesta tutut sivuhenkilöt, järjestyksenvalvoja Nysä Nörtti ja hänen ystävänsä Pikkirii saavat oman tarinansa.

Helmet-kirjasto lahjoittaa myös ruotsin- ja venäjänkielisille koulunsa aloittaville omat teokset. Näkövammaiset lapset saavat käyttöönsä Celian lahjakirjoista tekemät saavutettavat äänikirjat.

Koulutulokkaat saavat syyskuussa kutsun kirjastoon, mistä kirjalahjan voi noutaa. Samalla kirjastokäynnillä ekaluokkalaisella on mahdollisuus hankkia upouusi Helmet-lastenkirjastokortti (tai vaihtaa vanha kortti maksutta lastenkorttiin). Helmet-kirjastojen kautta voi hankkia myös Celian verkkopalvelun käyttöoikeuden.

 

Lisätietoja:

Minna Saastamoinen | tiedottaja | Helmet-kirjastot/Vantaan kaupunginkirjasto minna.saastamoinen@vantaa.fi

 

Helmet-kirjaston muodostavat Espoon, Helsingin, Kauniaisten ja Vantaan kaupunginkirjastot. Helmet-kirjasto ja sen verkkosivustoHelmet.fi palvelevat noin miljoonaa pääkaupunkiseudun asukasta.

 

Tanja Poskela | kustannuspäällikkö | tanja.poskela@lastenkeskus.fi

 

Petra Okkonen | pedagoginen suunnittelija | Celia | petra.okkonen@celia.fi

Celia on opetus- ja kulttuuriministeriön hallinnonalaan kuuluvaasiantuntijakeskus, joka tuottaa ja välittää kauno-, tieto- ja oppikirjallisuutta saavutettavassa muodossa koko Suomeen (Celia.fi).

 

Uutinen Helmet-kirjastojen sivulla.

 

Tutustu Kaiken kadottajan arvoitus -kirjaan täällä.