Ajankohtaista

Emeliina ja laulavan koiran tapaus Runeberg Junior -ehdokas

12.12.2016

LEHDISTÖTIEDOTE 12.12.2016

TITTAMARI MARTTINEN - LOTTA KAUPPI
Emeliina ja laulavan koiran tapaus
Runeberg Junior -ehdokas
Lasten Keskus 2016

Uuden, supersankarityttö Emeliinasta kertovan kirjasarjan ensimmäinen osa on ehdolla lasten lukuintoa edistävän Runeberg Junior -palkinnon saajaksi.

Emeliina on vauhdikas ja hyväsydäminen tyttö, joka auttaa mielellään toisia, mutta joutuu usein itse kiipeliin. Kiperän tilanteen koittaessa Emeliinalla on erityisiä taitoja ja voimia, joilla hän saa asiat ratkaistua parhain päin. Toisinaan supersankarityttö saa esineet leijumaan ja välillä osata lukea myös ajatuksia!
Emeliinan luokkakaveri Ronja saa lahjaksi espanjalaisen löytökoiran, joka ei olekaan mikä tahansa koira - se osaa laulaa! Emeliinan supertaitoja tarvitaan toden teolla, kun koiranpentu katoaa juuri ennen tärkeää esiintymistä... Ehkä se on saanut hulinasta tarpeekseen!


Tittamari Marttinen on kirjoittanut lapsille jo liki parinkymmenen vuoden ajan. Palkittu kirjailija on Varsinais-Suomen lastenkulttuurin läänintaiteilija, joka on edistänyt monella tapaa lasten lukuharrastusta.
Lotta Kauppi on Helsingissä asuva kuvittaja ja graafinen suunnittelija.

Runeberg Junior -palkinto jaetaan nyt ensimmäisen kerran. Porvoolaiset päiväkotiryhmät sekä ensimmäisen ja toisen luokan oppilaat lukevat ehdokkaat ja valitsevat niistä omia suosikkejaan. Lopullisen palkinnonsaajan valitsee elokuvaohjaaja Saara Cantell. Esiraatilaisina ehdokkaiden valinnassa toimivat toimittaja Petra Lind, lastenkirjailija, äidinkielenopettaja Hanna Lundström ja nukketeatteritaiteilija Ilpo Mikkonen.
Runeberg Junior -palkinto on suuruudeltaan 10 000 euroa, ja se jaetaan J. L. Runebergin päivänä helmikuussa 2017 Porvoossa.