Ajankohtaista

Kirjapaja ja Lasten Keskus vahvasti mukana Turun kirjamessuilla

16.09.2014

Turun kansainväliset kirjamessut 3.-5.2014

perjantaina 3.10. klo 14.00-14.20, Tieto-lava. Eero Ojanen: Lapsen filosofia ja Koiran filosofia - onko niillä jotain yhteistä? (Kirjapaja) Haastattelijana Roope Lipasti. Eero Ojanen pohtii lasta ja lapsen olemusta, lapsuuden paikkaa ja merkitystä ihmisyydessä, yhteiskunnassa, kulttuurissa ja filosofiassa.  - Ihminen ja koira ovat kulkeneet yhdessä tuhansia vuosia. Koira voi opettaa meille paljon monista asioista, myös ihmisyydestä.

perjantaina 3.10. klo 15.25-15.45, Tieto-lava. Katriina Järvinen: Kaikella kunnioituksella - Irtiottoja vanhempien vallasta (Kirjapaja). Keskustelijana Juha Hurme Teos tarkastelee aikuisten lasten ja vanhempien suhteen kipukohtia sekä perheen ja juurien merkitystä aikanamme. Välit ovat joskus koetuksella, ne voivat katketa kokonaan.

perjantaina 3.10. klo 16.40-17.10, Tieto-lava. Sirkka Santapukki: Vapausvoima - Oivalla vastuun ilo (Kirjapaja). Isa Merikallio:  Miten lentoon - vapauta piilevien motiivien voimat  (Basam Books) Haastattelijana Mili Kaikkonen Terve vastuullisuus ei ole lamaava taakka, vaan vapauden ja hyvinvoinnin kasvualusta. Vastuun kokemus piirtää rajat ja luo edellytykset aitoon vuorovaikutukseen.

lauantaina 4.10. klo 10.50-11.15, Runohuone. Reetta Niemelä: Jytäjyrsijät - Kuutamokeikka. (Lasten Keskus). Lämpimän anarkistinen kirja rokin kiehtovasta maailmasta pienimmille rokkifaneille. Basso jytkyy ja sähkökitara ujeltaa Jytäjyrsijöiden treenikämpällä.

lauantaina 4.10. klo 12.30-12.55, Kuisti-lava. Kaisa Kariranta: Jeesus ja elämisen taito (Kirjapaja) sekä Hannu Mäkelä: Raamatun runous ja viisaus (Paasilinna) keskustelevat. Haastattelijana Kaarlo Kalliala Nelikymppinen pohtii, mitä annettavaa Jeesuksen sanoilla olisi elämän viisauden etsijälle? Arjen ja polkupyörällä ajamisen ohessa ehtii pohtia syntyjä syviä.

sunnuntaina 5.10. klo 10.20-10.40, Kuisti. Kirsti Ijäs: Valoa vanhuuteen (Kirjapaja) Haastattelijana Eeva-Kaija Lemmetyinen Korkea ikä tuo tullessaan muutoksia, pelkoja ja kasvu- ja kehityshaasteita. Vanhuuteen liittyy yksinäisyyttä ja sairautta, mutta elämään voi virrata myös syvää kiitollisuutta.

sunnuntaina 5.10. klo 10.20-10.45, Agricola. Maija Paavilainen: Mummo on rautaa ja Valovoimaa (Kirjapaja) sekä Onnenlehtiä (Karisto). Haastattelijana Päivi Haanpää Suositut piirrosaforismit kertovat mummoudesta ja valon voimasta. Elämänkokemus tuo viisautta, ja mummoon voi aina turvata. Kun olo on tyyni ja lämpöinen, säteilee valovoimaa myös muille.

sunnuntaina 5.10. klo 11.15-11.40, Agricola. Hannu-Pekka Björkman: Välähdyksiä peilissä. (Kirjapaja) Haastattelijana Roope Lipasti. Björkman pohtii esseissään ihmisen salaisuutta, nostalgian olemusta ja kertoo, millaista oli aikoinaan astua opin tielle, kuvailee talvista saunareissua - tunnelmoiden ja punniten.

sunnuntai 5.10. klo 15.30-15.50, Runohuone. Tittamari Marttinen: Lemmikkien junamatka - Leon lemmikkiuutiset ja 12 päivää maailmalla (Lasten Keskus) Leo ja Pähkinä-koira lähtevät seuralaisineen viettämään syyslomaa mummon luo. Seikkailu alkaa jo asemalaiturilla, eikä tylsää ehdi tulla vaikka matka mummolaan kestää monen monta tuntia.