Lomalla tunnelastit purkautuvat

Mitä sä rageet? #tunteita sikanolosta sairaan siistiin (Lasten Keskus) on Anne-Mari Jääskisen kirja tunnetaidoista. Se avaa etenkin nuorten ja varhaisnuorten tunteiden maailmaa ja osoittaa, kuinka tärkeää on oppia ymmärtämään omia ja toisten tunteita. Tekijän mukaan patoutuneet tunnelastit purkautuvat usein juuri lomalla.

"Loma ovella, odotukset korkealla ja jo ensimmäisinä päivinä useammalta perheen jäseneltä palaa pinna." Tämä on Jääskisen mukaan hyvin tyypillinen loman aloituksen kuvio perheissä. Perheen tunnetaidot - niin nuorten kuin heidän vanhempiensa - ovat koetuksella. Syntyy konflikteja ja lomaraivoa.

"Hektisessä arjessa ei aina ole tilaa puhua koetuista tunteista, saati käsitellä niitä yhdessä. Osa tunteiden tuntemisestakin on hukkunut kiireeseen. Alas painetut tunteet alkavat lomalla nousta kuuluville", tunnetaitokouluttaja ja taideterapiaohjaaja Anne-Mari Jääskinen sanoo. "Jos vielä aikuisilta ovat omasta hyvinvoinnista huolehtiminen ja parisuhdeaika jääneet pitkään miinukselle, paineet ovat kovat."

Kirja sisältää selkeää perustietoa tunteiden dynamiikasta ja tunnetaidoista, kehon ja mielen harjoituksia sekä luovia tehtäviä nuoren itsensä kokeiltavaksi. Sanna Pelliccionin kuvitus havainnollistaa, syventää ja laajentaa tunneteemaa.

Anne-Mari Jääskinen - Sanna Pelliccioni (kuvitus): Mitä sä rageet? #tunteita sikanolosta sairaan siistiin. Lasten Keskus 2017. 207 s. Kl N14.61. ISBN 9789522886309. Ovh. 24,94.

Anne-Mari Jääskinen on tunne- ja vuorovaikutuskouluttaja sekä taideterapiaohjaaja. Hän on kehittänyt ammattilaisille tarkoitetun Lasten Tunnetaito-ohjaaja -koulutuksen.Tunne- ja taideterapiatyötä hän tekee niin lasten, nuorten kuin aikuistenkin parissa.

Lisätietoja: Lasten Keskus ja Kirjapaja Oy, viestintäpäällikkö Marja-Liisa Saraste, 040 5534757, marja-liisa.saraste@lastenkeskus.fi tai Anne-Mari Jääskinen, 0414350000, anne-mari@tunnejataida.fi (www.tunnejataida.fi)

Arvostelukappaleet: Minna Vatja, minna.vatja@lastenkeskus.fi

#Mitäsärageet #lomaraivo #tunnetaidot

https:/www.youtube.com/watch?v=19dXkqTKLeg&feature=youtu.be

www.tunnejataida.fi