Tittamari Marttisen Perhosvaikutus kertoo muutoksista

Tittamari Marttisen Perhosvaikutus - Pienten rakkauksien kirja (Kirjapaja) kertoo elämän suurista muutoksista. Ne alkavat usein pienistä arkisista hetkistä, jolloin kaikki tuntuu jatkuvan kuten ennenkin mutta jolloin jokin kuitenkin liikahtaa. Mitä jos elämä huomaamatta vie meitä juuri sinne minne pitääkin?

Perhosvaikutus liikautti Tittamari Marttisen maailmaa ja kuljetti helsinkiläistyneen kirjailijan keskelle Lapin verkkaista elämänmenoa. Syntyi kirja uskalluksesta: rohkeudesta tarttua uuteen ja luottaa arjen oivalluksiin, kohtaamisiin ja iloon.

"Monet, jotka tarraavat tuttuihin tapoihinsa, eivät usko tai luota muutokseen. Se voi aiheuttaa epävarmuutta. Koko ajan elämä kuitenkin muuttuu, niin kevein siiveniskuin, ettei sitä aina huomaa. Uusiseelantilainen kirjailija Margaret Mahy sanoi lukemisesta, että jokaisen kirjan maailmasta palaat uudenlaisena, erilaisena kuin ennen. Jokin sinussa, ajatuksissasi, asenteissasi, kokemuksissasi on muuttunut."

Tittamari Marttisen monipuolinen kirjailijaura on jatkunut jo parinkymmenen vuoden ajan. Marttinen on myös kulttuurituottaja ja lastenkulttuurin läänintaiteilija Lapissa. Hän on toiminut useissa kulttuurin ja kirjallisuuden luottamustehtävissä sekä suomentajana ja päätoimittajana.

Tittamari Marttinen, Perhosvaikutus - Pienten rakkauksien kirja. Kirjapaja 2017. 208 s. ISBN 9789522886149. Kl 84 Ovh. sid. 31,90.