Onnellinen pulla on hyvän mielen ja hyvän tekemisen kirja

Reetta Meriläisen ja Johanna Pentikäisen toimittama Onnellinen pulla - kirjallinen leivontakirja (Kirjapaja) on herkullinen ja hyväntuulinen teos. Se tarjoaa runsaasti maukkaita leivontaohjeita niin arkeen kuin juhlaankin. Lisäksi kirja tarjoaa herkkuja mielelle, sillä reseptien lomassa on yhdeksän eturivin kirjailijan tekstiä.

"Harva asia herättää yhtä riemukkaita tunteita kuin vastapaistetun leivän tai pullan tuoksu", tekijät kirjoittavat esipuheessa. "Ei ole sattumaa, että elämän tärkeitä hetkiä halutaan juhlistaa juhlaleivonnaisilla, mutta yhtä lailla arkeen halutaan iloa itse leivotuilla pullilla, piirakoilla, leivillä ja kakuilla." Samalla he muistuttavat: "Laittamalla hyvän kiertämään teemme hyvää myös itsellemme."

Kirjalla tuetaan vuonna 2007 perustetun Naisten Pankin toimintaa. Reseptit on koottu Naisten Pankin ystävien ja vapaaehtoisten lempiresepteistä. Kirjan makumuistot ja hykerryttävät kertomukset vievät leipomisen maailmaan, leivoksista leipäjuuriin. Mukana talkoissa ovat kirjailijat Jukka Itkonen, Riina Katajavuori, Katja Kettu, Tuomas Kyrö, Rosa Liksom, Tommi Melender, Matti Rönkä, Kati Tervo ja Hannu Väisänen.

Värikkään ja monia aineksia sisältävän kirjan on kuvittanut Matti Pikkujämsä. Graafisesta ilmeestä vastaa Tuija Kuusela.

Naisten Pankki edistää kehitysmaiden naisten toimeentuloa, koulutusta ja yrittäjyyttä ja on 10 toimintavuotensa aikana tukenut kymmenientuhansien naisten elämää maailman köyhimmissä maissa.

Reetta Meriläinen ja Johanna Pentikäinen toim. Onnellinen pulla - Kirjallinen leivontakirja. Kuv. Matti Pikkujämsä. Kirjapaja2017. 113 s. Kl 68.2/80. ISBN 978-952-288-589-0. Ovh. 34,90.