Tommy Hellsten kirjoittaa hengellisyydestä teoksessaan Tähän olen tullut

Uutuuskirjassaan Tähän olen tullut - Kirja merkityksen löytämisestä (Kirjapaja) Tommy Hellsten pohtii hengellisyyttä ja uskon maailmaa. Henkilökohtaisessa ja itselleen tähän asti tärkeimmässä teoksessaan Hellsten kertoo omasta välillä myrskyisästäkin etsinnästään. Hengelliset asiat ovat kiinnostaneet häntä nuoresta asti, mutta tie merkityksen löytymiseen on ollut kuoppainen ja vuosikymmenten mittaisella matkalla kohdatut ristiriidat repiviä.

"Tavoitteeni on tässä teoksessa kuvata mitä hengellisyydellä tarkoitan. Käytän siihen omaa tarinaani, etsintääni, kamppailuani. En julista enkä käsitteellistä", Tommy Hellsten sanoo. Usko ei ole hänelle uskonnon ja opinkappaleiden synonyymi, vaan ennen kaikkea kiihkeä ja ohittamaton kysymys elämästä.

"Mitä vanhemmaksi tulen, sitä yksinkertaisempia suuret hengelliset totuudet mielestäni ovat. Usko on itselleni syvimmältä olemukseltaan luottamista. Ja luottamisessa on kyse rakkauteen luottamisesta." Läsnäolo, hiljentyminen, hallinnan ajatuksesta ja omavaltaisuudesta luopuminen - ne kaikki johdattavat Hellstenin mukaan kohti tuota syvää luottamusta.

Tommy Hellsten, Tähän olen tullut - Kirja merkityksen löytämisestä. 176 s. Kirjapaja 2016. 17.3. ISBN 978-952-288-309-4. Ovh. 32,90

Tommy Hellsten on työskennellyt terapeuttina, mentorina, kouluttajana, luennoitsijana ja kirjailijana kohta 40 vuotta. Hänen laajaan tuotantoonsa kuuluvat mm. suuren suosion saaneet ja useita lukijasukupolvia puhutelleet teokset Virtahepo olohuoneessa (1991) ja Saat sen mistä luovut (2000). Hellstenin teoksia on käännetty useille kielille. Uusin teos ilmestyy keväällä Ruotsissa nimellä När allting faller på plats (Libris).

HUOM! Kirjan pohjalta järjestetään yleisölle avoin keskustelutilaisuus 9.2. klo 16 Tieteiden talossa, Kirkkokatu 6, Helsinki . Kahdenkeskiseen haastatteluun on sovittaessa aikaa ennen tilaisuuden alkua.

Lisätietoja ja haastattelupyynnöt: Kirjapaja / viestintäpäällikkö Marja-Liisa Saraste 09 6877 4568 marja-liisa.saraste@kirjapaja.fi tai tommy.hellsten@ihminentavattavissa.fi

Arvostelukappaleet: Minna Vatja, minna.vatja@kirjapaja.fi

Lasten Keskus ja Kirjapaja Oy - Sisältöä elämään.