Soiva metsä -kirja jaetaan Sibelius 150-juhlavuonna kaikkiin Suomen alakouluihin

Lastenkirja Soiva metsä - Jean Sibeliuksen matkassa (Lasten Keskus) jaetaan kevään aikana kaikkiin Suomen alakouluihin osana Jean Sibeliuksen juhlavuosi 2015 -hanketta. Opetus- ja kulttuuriministeriö on tukenut kirjan tekemistä ja jakelua kouluihin.  

Tavoite on kirjan avulla tarjota jokaiselle Suomen alakoululle mahdollisuus osallistua juhlavuoden viettoon ja tarjota oppilaille merkityksellinen kulttuurikokemus. Samalla lisätään heidän tietämystään Sibeliuksesta ja hänen musiikistaan.

Soiva metsä -kirjan elämyksellinen aikamatka vie Jean Sibeliuksen maailmaan ja musiikkiin.

Sen on kuvittanut ja kirjoittanut Katri Kirkkopelto. Mukana olevassa äänitteessä soittavat sellisti Jussi Makkonen ja pianisti Nazig Azezian. He esittävät Sibeliuksen tunnetuimpia teoksia.

Soiva metsä -kirjan jakelusta kouluihin vastaa Lastenkulttuurikeskusten verkosto, jonka jäsenkeskukset sijaitsevat eri puolella Suomea. Lastenkulttuurikeskusten yhteinen tavoite on, että laadukas kulttuuritarjonta tavoittaisi kaikki maan lapset.

Katri Kirkkopelto, Soiva metsä - Jean Sibeliuksen matkassa. Lasten Keskus 2015. 36 s. Musiikki Jussi Makkonen, sello, ja Nazig Azezian, piano. ISBN 978-952-288-215-8. Ovh. 27,90.

Lisätietoja: Lasten Keskus / viestintäpäällikkö Marja-Liisa Saraste (09 6877 4568) marja-liisa.saraste@lastenkeskus.fi tai kustannuspäällikkö Tanja Poskela tanja.poskela@lastenkeskus.fi, Lastenkulttuurikeskusten verkosto/Koordinaattori Saara Vesikansa saara.vesikansa@tampere.fi

Arvostelukappaleet ja kuvapyynnöt: Minna Vatja, minna.vatja@lastenkeskus.fi (Soiva metsä -kansikuva: www.lastenkeskus.fi/kuvapankki.)